تشریفات و یا Catering کترینگ تهیه غذا

تهیه و آماده سازی غذا و نوشیدینی برای پذیرایی و وقایع و مناسبتهای اجتماعی و یا تخصصی تعریف می شود که این خدمات میتواند در محل پذیرایی انجام شود و یا در محل دیگری انجام شود و به محل پذیرایی ارسال شود .

واژه “کترینگ” اولین بار توسط تاجران دریایی ابداع شد که جزو اولین کسانی بودند که عوامل کترینگ ها را با کشتی میبردند تا در طول سفر از سایر افراد در کشتی پذیرایی کنند.

در بیست سال گذشته مردم ایران شاهد رشد روز افزون صنفی به نام “تهیه غذا” یا همان “کترینگ” بودند ، شاید اینطور پنداشته شود که این یک صنعت جدید باشد و به اقتضای شرایط جوامع مدرن قرن بیستم ایجاد شده باشد که البته چندان دور از منطق هم نیست ، ولی واقعیت این است که پیدایش” کترینگ” یا همان “تهیه غذا ” ، به هزاره چهارم قبل از میلاد در چین بر میگردد .

فرهنگ پذیرایی مجالس های بزرگ و مجلل در مصر باستان هم در همان زمان مشابه ظهور پیدا کرده بود. بیشتر خدمات پذیرایی در آن زمان توسط بردگان ارایه میشد .

یونانیان باستان هم تجارت غذا را به شکل سرویس های رایگان در میهمانسرا ها و اماکنی ازاین دست ایجاد کرده بودند که در دوران امپراطوری روم رواج داشت.

در امپراطوری روم ،اساسا” کترینگ ها برای پذیرایی از سربازان رواج داشتند و در قرون وسطی خدمات کترینگ ها حول محور پذیرایی از راهبان مسیحی و زائرین آنها در اروپا بود .

اواخر قرون وسطی بود که ظهور نظام مالی و بورژوازی جدید باعث محبوبیت و رونق این کسب وکار شد .

در قرن چهارده و پانزده قانون گذاران آلمانی این صنعت را مورد توجه قرار داده و برای غذاها و مشروبات قوانین خاصی را برای اولین بار وضع نمودند که نشان از رونق وسیع این صنعت در اروپا در آن زمان دارد.

اما هنوز این نوع پذیرایی ها مختص به میهمانیها و جشن های درباری و سلطنتی و یا نجیب زادگان بود .

در قرن هجدهم و پس از انقلاب فرانسه و با از بین رفتن طبقه اشراف ، صنف کترینگ راه خود را به سمت فروش خدمات و محصولات خود به اقشار جامعه باز کرد که حاصل آن پیدایش اولین رستوران های فرانسوی بود .

در امریکا صنعت کترینگ هنوز بسیار جوان است .

رشد چشمگیر کترینگ در امریکا بعد از جنگ دوم جهانی آغاز شد . شرکتها یی که کار تهیه غذای جنگ را انجام میدادند بعد از اتمام جنگ مجبور شدند به نوعی فعالیت خود را ادامه دهند. البته رشد اقتصادی بعد از جنگ و ثروتمندتر شدن روز افزون مردم این تقاضا را برای آنها ایجاد کرد و خدماتی که قبلا در انحصار افراد خاص قرار داشت عمومی شد .

بهبود یافتن صنعت حمل ونقل ، نوآوری های فنی ، افزایش ناگهانی جمعیت ،توسعه صنعت توریسم و بهبود خدمات رفاهی برای کارآمدتر شدن نظام اداری و شغلی کشورها صنعت کترینگ را به اوج محبوبیت و شهرت خود رسانده است ، به طوری که امروزه در تمام مناسبت های اجتماعی اعم از مجالس و میهمانیها و سمینارها ، سلف سرویس های شرکتها و ادرات ،کارخانه ها و مدارس و دانشگاهها این کترینگ ها هستند که وظیفه پذیرایی و ارایه خدمات را به عهده دارند.

صاحبان مشاغل برای بالا بردن انظباط پرسنل خود و بهبود شرایط شغلی و افزایش بهره وری آنها اقدام به تدارک ساز و کار تهیه غذا در محل کار خود و یا استفاده از خدمات آنها میکنند.

 

اخبار مرتبط

  •   نوشته شده توسط :  
  •   دسنه مطلب :   مقالات
  •   تاریخ انتشار :  ۱۳۹۵/۰۱/۱۵